EMCC Szakmai Műhely Harcaink középpontja, avagy erőnk forrása

EMCC Szakmai Műhely - Harcaink középpontja, avagy erőnk forrása

Örömmel hívunk decemberi Szakmai Műhelyünkbe, melynek címe “Harcaink középpontja, avagy erőnk forrása”. A műhely szakmai vezetője Ambruzs Szabolcs, harcművész, coach, tanácsadó, négyszeres kung-fu világbajnok, a Fehér Tigris Shaolin Kung-fu Egyesület elnöke, a Test-Tudat Központ vezetője.

Részlet Szabolcs személyes bemutatkozójából: “1988 óta foglalkozom harcművészettel. Támogató, fejlesztő pályafutásom kezdetét a harcművészeti oktatás kezdetére, 1996-ra teszem, ekkor már teljesen ez töltötte ki az életemet. Így még igen fiatalon, főként a célok kitűzése, és azok elérése kapcsán támogattam tanulóimat és gyakran szüleiket is. Az oktatás mellett aktív versenyzői pályafutásom csúcsán – 1999-ben négyszeres világbajnokként – szembesültem azzal, hogy a cél elérésével az odavezető út is véget ér, és saját bőrömön tapasztaltam teljesítményem múlandóságát. Annak megélése és megértése, hogy a VB cím elérése egy pillanatnyi teljesítmény, mélyen megrendített, ugyanakkor felerősítette az oda vezető út során megvívott csaták jelentőségét, ezzel a valódi jelenlét fontosságát. Újra kellett kezdenem!

Budapesten nyitottam meg új kung-fu iskolámat 1999-ben, majd 2003-ban tanítványaimmal megalapítottam a Fehér Tigris Shaolin Kung-Fu Sportegyesületet. 2005-ben, meghívott oktatóként volt lehetőségem két hónapot Kínában tanítani, valamint négy éven keresztül vezettem a Magyar Kung-fu Szakszövetség versenybizottságát.

Mindig azt tanítottam, hogy teljesítményünk nem rekedhet meg az edzőtermen belül, meg kell tanulnunk transzformálni azt a hétköznapjainkba. Saját coach- kompetenciáim fejlesztésének iránya 2016-ban került a helyére, amikor részt vettem a Bardo consultig által szervezett „extrém coach” képzésen.

Önfejlesztésemet a kísérletezés, a tapasztalati tanulás tölti ki, melyben fontos szerepet tölt be a meditáció. Úgy gondolom, hogy a meditatív állapot létrehozása nem a nyugalmi állapothoz köthető, hanem bármely tevékenységben – így hétköznap és munkahelyi harcaink színterén is – megteremthetjük azt.

Jelenleg ezen meditatív állapot létrehozásával kísérletezem a hétköznapjaimban csakúgy, mint küzdelmi szituációkban, valamint a coaching folyamataimban is. Hiszem, hogy ebben az állapotban a jelen-létünk által kapcsolódunk a középpontunkhoz. Ebben az a tapasztalatom, hogy energiánk ezen a helyen még nem differenciálódott érzelemmé és gondolattá. Itt még bármi történhet!”

Betekintés a műhely programjába

Mi lesz a Műhelyen?

“Harcaink szerepe, és megnyilvánulási formái. A múlt, a jelen, és a jövő energiáinak használata. A tudásunk meghaladása, mely korlátokat emel és elszigetel minket a tiszta tapasztalás lehetőségétől. Valamint a jelenlétünk gyakorlása.

Interaktív előadásra, közös munkára készülhetnek a résztvevők, ahol arra teszünk kísérletet, hogy találkozzunk valódibb önmagunkkal. Elengedve korlátainkat, tanult “jól bevált” mintáinkat, tapasztalati úton igyekszünk majd fejlődni. A lehetőségünk mindig, minden pillanatban jelen van, amit gyakran árnyékolnak a múlt sikerei csakúgy, mit kudarcai. A jelenlétünk kulcsfontosságú, itt az alkalmazott technikák elvesztik jelentőségüket, mivel másra kerül a hangsúly. Egyfajta tudatváltásra van szükségünk, és mivel nem tudjuk, hogy mire vált a tudat, így a nem tudó, de tapasztalható kerülhet előtérbe.

Igen, elég sok a feltételes mód. Mivel a jelenlegi kísérletezéseimbe hívom meg az érdeklődőket, nem tudom milyen tapasztalattal tudunk hazamenni. Egy olyan közös “kerékpározás” lesz, ahol az erőfeszítés és az elengedés kulcsfontosságú a haladásunkhoz. Ebben a sérülékenységünk felvállalásának mértéke az, ami segíthet minket. A gyengeségünk az erőnk, mivel erőnk a gyengeségünk!

Kinek szól?

“Bárkinek, mivel a megjelentek energiája, nyitottsága fogja meghatározni, hogy milyen irányba tudunk haladni.”

Mit ad annak aki eljön?

“Nem tudom. A jelenlévők nyitottságától és jelenlététől függ. A keleti filozófia szerint: üres csészébe lehet csak újat tölteni. Így, ahhoz hogy újat tapasztalhassunk, szükséges előbb elengednünk a régit.”

Ha a fentieket olvasva, megszólítva érzed magad, ha szeretnél interaktív formában, védett coach-szakmai közösségben fejlődni, Szabolcstól, a műhelymunka alatti megéléseidből, tapasztalásaidból, együtt és egymástól tanulni, vagy csak úgy ott lennél velünk, akkor sok szeretettel hívunk műhelyünk decemberi alkalmára!

Szervező: Az EMCC Magyarországi Egyesülete

Részvételi díj: 5000 Ft/fő, MCSZ (Magyar Coachszövetség) tagoknak 4000 Ft/fő, mely átutalással előre fizetendő. EMCC tagoknak a részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Az EMCC Magyarország bankszámla száma: 11705008-29908031-00000000